Laat samen met ondernemerscoach Roeland Bridié jouw bedrijf opbloeien

Succesvol zijn en blijven, ondernemerscoach Roeland Bridié zorgt samen met jou voor de juiste focus
jaar ervaring
0 +
ondernemers gecoacht
0 +
toewijding
0 %

Waarom een business coach?

idee

Als business coach krijg ik bovenstaande vraag regelmatig. En dat is maar goed ook. Want voordat je een coach inschakelt, wil je toch weten wat de meerwaarde daarvan is en wat je van de coaching kunt verwachten? In deze blog vertel ik je waarom een business coach waardevol voor je kan zijn.

Een business coach helpt jou als ondernemer vooruit bij het laten groeien van je bedrijf en om kansen of uitdagingen op te pakken. Het doel van business coaching is het beste uit jou en jouw onderneming te halen en bewustwording te creëren. Veel dingen moet je als persoon loslaten en sommige dingen moet je wellicht oppakken, waar je zelf nooit aan gedacht hebt. Hierdoor zal je uiteindelijk in je kracht staan en daarmee beter kunnen presteren dan voorheen.

Profiel van een goede business coach

Hoe herken je een goede coach eigenlijk? In ieder geval heeft die zeer ruime ervaring met ondernemerschap vanuit eigen ervaring. Een goede coach heeft zelf geleerd en ervaren wat de valkuilen van het ondernemerschap zijn en hoe je tegenslag weer ombuigt naar mogelijkheden en kansen. Hij heeft ook veel kennis van zaken, is bekend met relevante modellen en theorieën, heeft een groot netwerk, weet wat er nodig is om doelen te bereiken en is in staat om je met positieve energie en een constructief kritische houding verder te helpen in de volgende stap van ondernemerschap. En daar kun je alleen achter komen door goed voorbereid een kennismakingsgesprek aan te gaan waarin je bovenstaande onderzoekt en bevestigd krijgt.

Dit biedt een goede ondernemerscoach

En wat heeft zo’n ondernemers coach dan concreet te bieden? Een goede coach helpt je bijvoorbeeld met het aanbrengen van focus op die zaken waar jouw onderneming op dat moment behoefte aan heeft. Ook kan jouw coach helpen bij het vinden en het plukken van “laaghangend fruit”. Je wordt ook ondersteund om buiten je eigen comfortzone te treden, want juist daar zijn vaak de beste kansen en mogelijkheden te vinden. Ook kun je er op rekenen dat je geholpen wordt bij het concretiseren en realiseren van jouw ideeën en is de coach jouw vertrouwenspersoon, klankbord en sparringpartner.

Resultaat van business coaching

Natuurlijk gaat het bij ondernemerscoaching om het proces, maar zeker ook om het uiteindelijke resultaat. Als ondernemer heb je doelen die je moet behalen en successen die je wilt realiseren. Jouw business coach zorgt dat je die gaat bereiken en dat het concrete en haalbare doelen zijn. En jouw ondernemers coach  draagt bij aan het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en motiveert en stimuleert. Je zult meer aan jouw onderneming werken in plaats van in jouw onderneming.
Het uiteindelijke resultaat hiervan is dat je scherper focust op het behalen van rendement en meer geld verdient als ondernemer. Een goede ondernemerscoach is dus geen kostenpost, maar een goed renderende investering.

Investeer jij ook graag in jouw toekomstige succes? Maak dan een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest